11. jul, 2018

Nå er det endelig DIN tur! Ta Øygardsspranget med oss i Klyva AS!

Lørdag 25.08 og søndag 26.08 arrangerer Klyva pendelhopping fra Rongesundsbrua i Øygarden. Dette er samme helg som åpningen av Hjeltefjorden Arena og Øygardsmila. Men det kjem ikkje til å kræsje med dei arrangementa. Ynskjer du å hoppe, må du betale 500kr til 3628.54.53652 og merke med navn og mobilnummer. Vi har 150 billetter tilgjengeleg, første mann til mølla prinsippet gjelder. Hugs å skrive om du vil ta spranget på lørdag eller søndag!
Hjelp oss gjerne å spre budskapet ved å DELE dette innlegget.

6. jul, 2018

Tøffe jenter!

No har jentene mine gått i sin far sine fotspor og blitt guider! Etter mange år med turer både på ski og i fjellet, og ikkje minst erfaring frå klatring og padling i elv, tok dei steget eit hakk videre i vår og kursa seg opp. Dei har gjort ferdig sine to første oppdrag, og har hatt med amerikanske familier på klippe og juvvandring, havkajakk i både smul sjø, men og i bølger og vind, dei har rappellert og sikra under klatring, men ikkje minst laga inbakt laks over grill ute og servert gjestene både middag og heimelaga dessert. Opp til 10 timer om dagen har dei vore på tur til lands og til vanns, om ein inkluderer handling, matlaging, klargjering av utstyr og opprydning, og det med eit smil om munnen. Eg er stolt av pågangsmotet og handlekrafta deira, og ikkje minst av gleda dei viser over å vere ute i naturen. No er me på ferie i Tyrkia, men dei snakkar allerede om, og gleder seg til nye guide oppdrag i juli og august 👏😊  God sommer frå Cato og Klyvajentene😊

Kommentarer

06.07.2018 12:20

Henriette

Flinke skjønne tur-jenter:) og følge i sin fars fotspor er ikke det værste man kan gjøre:)

06.07.2018 13:31

Cato

Skal helse frå Ronja og Rowena og sei tusen takk, Tindra helser super Ketil frå Tyrkia😊👏

23. jun, 2018

Kvifor er nedturene så viktige?

Denne veka har eventyraren Cato Risløw hatt to utruleg flotte foredrag for tilsette i staben og for einingsleiarane, om korleis det er å realisera draumen om å nå toppen på dei 7 høgaste fjella i sju kontinent⛰⛰⛰⛰⛰⛰⛰. Draumen om å klatra til topps på Seven Summits er det berre  i underkant av 400 i verda som har klart nå. Draumar, mål, hardt arbeid, feila&læra, timing, positiv haldning og flokken heima som heiar❤️Takk Cato- interessant og mykje erfaring, kunnskap  og livsvisdom som er overførbart til oss alle i arbeidskvardagen og i livet elles. Ønskje deg lukka til med siste fjellet Mount Everest ⛰

Helsing Rådmann Siri Fahlvik Pettersen

Øygarden kommune

17. jun, 2018

Tøffaste dama i Antarktis? Dette er Johanna!

I Antarktis satt eg værfast i Union Glacier nokon dager, vinden var for sterk til at eg kunne bli flydd ut av Antarktis og inn til Punta Arenas i Chile. Desse dagane var eg så heldig å bli bedre kjent med Johanna Davidsson, også kjent som Solo Sister. Eg kjem attende til det.

Johanna vart kåra til årets eventyrer, ein utmerkelse som ho tidligare hadde delt med ei av sine storesøstre, etter at dei hadde blitt første svenskane som kryssa Grønland på langs med ski og kite. Johanna viste bilder og film frå turen til sydpolen, ho hadde lært mykje av Grønnlandsturen, og til Sydpolen gjekk ho aleine. Ho arbeider nett no som sykesøster i Tromsø, derav namnet Solo Sister:)

På nokre av bileta kunne eg sjå at ho gjekk med eit kort fleece skjørt utenpå ekspedisjonsutstyret, dette for å unngå forfrysninger, men ho opplevde likevel frostbite. Eg gav henne derfor Bobben min, så ho kunne få prøve den ut i ekstrem kulde. Den har gjort jobben for meg i iskald vind, og eg bestillte ny, med det same eg kom heim til norge.

Ho sa at ho holdt på med ei bok, og no er den komen ut. Eg har sikra meg eit eksemplar. Siden eg har tre jenter sjølv, synes eg det er viktig med kvinnelige, tøffe, robuste og viljesterke førebilete, og anbefaler boka til alle fedre som har jenter i hus! I boka skriv Johanna om kor tøft turen var, og om korleis ho takla å koma seg opp av ein varm sovepose for å dra ein hundre kilos pulk i mange minusgrader og kald vind. Boka handler om eventyrlyst, friluftsliv, mentaltrening og praktiske opplysninger til ekspedisjon og tur. Det er innlegg frå andre store eventyrarar som Alexander Gamme, Børge Ousland og min eigen barndomshelt Stein P. Aasheim. 

Lite sidespor: For dei som ikkje kjenner til desse eventyrarane, søk opp på internett no! Eg traff Stein P. Aasheim i brylluppet til Kristen Skjeldal for mange år siden, og kan settje meg inn i kjensla jentene mine hadde då dei var mindre og snakka om One Direction. Fullstendig starstruck!

Solo Sister er ei feel good- bok av Johanna, med flotte bilder, samstundes er den full av gode råd for kroppen, hjernen og sjela. Eventyrlysten tok ho til Sydpolen på rekordtid! Du finn henne på instagram, berre søk opp #solosisterinsta eller Johanna Davidsson. Skal eg anbefale ei bok i år, så blir det denne!

God søndag alle saman, helsing Cato🙂

18. mai, 2018

17.mai på Toftøy.

For ein dag! 17.mai komiteen på Toftøy hadde gjort ein strålande jobb, og til tross for litt vind for dei som gjekk i tog, vart det ein solskinnsdag med mykje morro for ungar og vaksne på Toftøy.

I 17. Mai talen er det viktig å snakke om kor heldige me er som bur i eit fritt land, det er også dagen for å skryte av oss sjølv, det er tross alt Noregs bursdag🇳🇴 Det finaste med å få æren av å holde 17.mai talen, er at den i utgangspunktet kan handle om kva som helst. Eg valgte i år å snakke om ungane og ungdommen vår og kor heldig dei er som har så mange trygge, solide og tydelege vaksne rundt seg. Det er så mange flotte eldsjeler i lokalsamfunnet vårt som gjer ein innsats for nett dei. Foreldre stiller som trenere i idrett, frivillige til kjøring, matlaging, matkurs, malekurs, dirigenter i kor og korps, eg kunne fortsatt i det uendelege. Ungane våre har høve til å utvikla evnene sine fysisk så vel som mentalt og sosialt fordi engasjerte vaksne bruker av den lille fritida dei har, for å leggje til rette for eigne og andre sine born.

Det synes eg er fint. 

Takk og til 17.mai komiteen for at dei spurde meg om å holde tale i år, og for eit flott arrangement på Toftøy for oss vaksne og ungane våre.

Helsing Cato 😊🇳🇴