7. jul, 2017

Mindre enn 1000 høydemeter igjen....kanskje han kommer seg til topps?

I dag har vi flytta opp til camp 5 pa 5200m. En lang og tung tur, 11 timer. Sptakulaer rygg opp. Vurderer aa fremskynde toppstoetet, sjekker vaermeldingen

Fra Siv sin facebookside Aim Lofty

6. jul, 2017

5. Juli fra Siv sin facebookside

Aklimatiseringstur opp til 4850m, hele gjengen er i fin form. Hatt en nydelig dag over skyene. Naa er d pakking/gramming for neste etappe + middag

6. jul, 2017

Cato rinde heim (nynorsk) frå 5000 meter opp i loktæ. Det sko vore bryllaupsdag kvar dag!

5. Juli; Fikk problem m 2 av fuel pumpene vaare i gaarkveld. Kulde/hoeyde. Klarte aa loese! Maa ha til vannkoking. Hentet depot i dag. I kveld 8 regnbuer paa en gang. 4. Juli; 9 t tok flyttingen til Camp 4 paa 4300m naa oppsetting av telt ogvannkoking. Blir nok lett aa sovne i kveld.

Ja, dette var siste nytt frå høgden. Det er godt å høyre livsteikn frå dei kvar dag, sjølv om dei ikkje skriv mykje.

Ivar Aasen- nynorsken sin far seiast det. Kva er vel ikkje meir naturleg enn å skrive blogg på nynorsk når ein sit i Vik i Sogn? (eller fordi ein lova det i førre innlegg, og nokon beit seg merke i det). Her er ein i Vik, fullspekka av tanter og onkler som verkeleg beundrer og heier på Cato … Han liker å skryte av at han er frå Vik i Sogn (nokre prosenter av Cato er ekte Vikablod), og eg er samd i at det faktisk er noko ein kan skryte litt av.  Så kva gjer me damene til Cato, den store og dei små, når maken er bortreist på sjølvaste bryllaupsdagen? Me reiser sjølvsagt til Vik i Sogn.

(her måtte eg slette alle dei fine orda eg hadde funne på lexin.no, fullspekka av flott ord på Ivar Aasen sitt skriftspråk, nynorsk. Eg hadde skrive mykje moro om kadl som gløymde den viktige dagen då han fekk si møy. Her måtte eg berre bite alt i meg…….

Cato ringer, ein halv time over midnatt, men det er sikkert framleis bryllaupsdag på høgfjellet i Alaska - sjølv om det er litt over tida. Det er heilt sant, det var han som ringde. Eg ser nummeret på telefonene, eit langt og framandt telefonnummer - eg seier at anten er det Cato som ringjer eller så vert eg svindla når eg tek telefonen.  Eg tok sjølvsagt sjansen, og høyrer Cato blid og nøgd i andre enden - gratulerer med dagen. Han fortel at han er 5000 meter oppe i høgda, gratulerer med dagen for andre gong og ber meg helsa småjentene. Samtalen er kort, då det er over satelitt og eg skjønar at det kostar ein halv månadsløn for kvart minutt. Eg fortel kort (ein kan jo ikkje nytte sponsormidlar til telefonrekning) at eg er i Vik i Sogn og at me har feira med rabarbrasuppe og vaniljeis, at me saknar han og ikkje minst at eg ynskjer lykke til med siste etappe mot toppen. Det var godt å høyre stemmen hans, og eg veit at det sit både familie og vener som og er glad for å høyre at han har ringt heim. Det er mykje tryggleik i informasjon og det å veta.  

Eg har lærarar som føl bloggen - klare med rødpennen.  Blogginnlegget vert difor kort i dag. Men eg har dobbeltsjekka nokre av orda eg har nytta i innlegget, og tenkjer eg kjem greit ut av det.

Ps: Legg ved eit bilete av Cato, der han er klona med gromonkelen frå Vik i Sogn. Onkelen er det eg veit singel og like kjekk som han Cato, berre sånn at det er sagt...  

4. jul, 2017

Profet i egen bygd...hvor vanskelig er det?

Mange som spør og lurer, noen er bekymret andre synes det er spennende. Siste nytt fra fjellet: https://www.facebook.com/AimLofty/?fref=ts: Snoedde i natt, Idag har vi vaert oppe paa 4000m og lagt igjen depot. Vakkert over skyene (! ) og der skinner alltid solen. Fin tur, alle i fin form.

Tidligere oppdateringer:

2. juli: I dag har vi hatt hviledag, hentet depotet vaart og liten aklimatiserings tur 200 hoyde m opp. Fantastisk utsikt og fint vaer. Sterk sol. Masse god mat

1.juli: Turen til C3 var tyngre i dag, nysnoe, snoe i lufta og forst litte sikt, saa vind. . . Bedre vaer. Har etablert camp og startet snoe smeltinga, alle god form

Jeg har hørt at det er noe som heter at man ikke kan bli profet i eget land. Hva betyr egentlig det? Det betyr visst noe sånt som at det er lettere å bli populær langt hjemmefra. Det kan da ikke stemme. Se på dette denne sponsorlisten da, en enkel observasjon, Øygardsfolk og Øygardsfirma på sitt beste!  De som kommer utenfra har sikkert noe gromt Øygardsblod i årene de også! 

#kvalitetskontroll#monterøygarden#Torsvikelektro#peakfitness#ESHbetongogentreprenør#malerfirmamonsen#øygardenelektriske#martonoutdoor#øygardsmila#draumenomsevensummits#liveterbestute#utno#øygarden#hordaland#vestlandet#nrkhordaland#vestnytt#finndinsydpol#entreprenorjosteinoen#seadive#daleoenexperience#øygardenkommune#nordlyssport#Blackdiamond#Falcke#Stenehjemphoto#Kjellemann(endret skrifttype for å få litt mer blikkfang…. sikker på at det er bra triks!)

Vet dere hva? Det er bare positivitet og heiarop så langt mitt øre kan høre… Jeg tror at Øygarden kommune er fullspekket i talent i alt fra sport, Idol og Villa Medusa at vi har kommet forbi avundsjuka og annet pjusk. I Villa Medusa (de som er født etter 1990 kan google det) var det en sambygding som var noe frekk i munnen med en østlending, innen sport så kan vi jo vise til fantastiske resultat innen svømming og ekte fotballproffer på Leeds og Brann og sånt, og ingen kommuner har vel flere gullsturper som Øygarden. Her er det bare å stikke hodet sitt så langt frem man kan, gjør det beste av det du er best til og sol deg i glansen fra sambygdingene etterpå! Ja, det der er sånn det skal være. Cato bestiger noen fjell, lever livet fullt ut, og vi heier på han alle sammen. Mulig jeg er litt inhabil, men det er bagateller. Ikkje tenk på det! Nå ble dette så pass patriotisk at jeg tenker jeg kjører neste innlegg på nynorsk! Lenge leve Ivar Aasen!

1000 meter over havet på Haugastøl er noe mer beskjedent enn det Cato arbeider med. Jentene og jeg lever et varmere og noe mer behagelig liv enn han om dagen. Som dere ser sliter ikke vi oss ut. Her er vi på Storefjell hotell, badebasseng og eget orkester som spiller til dans om kvelden. Cato sin hyggelige svigermor ble 60 år i går. I morgen går han glipp av selveste bryllupsdagen sin, men jeg feirer likevel. Både meg og min mor regner med han har med pene gaver fra Amerika når han kommer tilbake:-) Nå venter vi i spenning på neste oppdatering. Været har mye å si for om de vil klare å komme seg til toppen. Så langt har vi hørt om skiftende vær.

 

 

 

4. jul, 2017

Tekst