25. jan, 2021

Veit du kvar Kjøpmannsvågen er?

Åpningsdag- Øygarden sitt første klatresenter!

Nettopp i Kjøpmannsvågen, rett under Rongesundbrua åpner me Øygarden Klatresenter måndag 1. februar kl 1700. Den dagen kan du koma inn for å kikke, du kan og registrere deg som medlem om du har lyst til det.

Klatring, buldring, klatreskule og brattkortkurs

Det første klatresenteret i Øygarden kommune er rustikk og ikkje av det største slaget, men veldig koselig. Me har bygd det i eit naust der det er høgt under taket. Me har prøvd å behalde naustmiljøpreget, og føler me har klart det🙂 Her blir det eit godt klatremiljø, eit klatremiljø med hjarte❤ Me har eige buldrerom, fire storvegger, to barnevegger, overheng og campusvegg. Er du usikker på kva alt det tyder? Kom innom på måndag, så viser me deg rundt:) Me har og laga ei heimeside der du finn alt av info om klatreskule for dei frå 5 og heilt opp til 17 år. Der står det om brattkortkurs for dei som vil læra å klatre. Det står prisar og åpningstid, ja alt du treng å vite om senteret. www.brattkortkurs.com er sida vår på nett.

Kvifor i all verda skal me ha eit klatresenter på Toftøy?

I hovudsak handla det om at me har verdas finaste klippeklatringshøve på øyane våre her ute i havgapet. Me har og mykje regn om hausten og vinteren her ute, men om sommaren er klatrelivet flott og tilgjengeleg frå Toftøy til Hellesøy. Det er klatrestader og ruter langs heile nordre del av Øygarden. Me savna eit alternativ på haust, vinter og regnfulle dagar, og no har me det. Klatring har blitt ein folkesport, og det er fint å endeleg kunne drive med det året rundt. 

Kjem du innom på måndag?

Me håper det, i såfall blir du tatt i mot av Cato og Ingrid, eigarane av senteret. Dei vil gje deg svar på det du lurer på, vise deg rundt og registrere deg om du vil bli medlem den dagen. 2.februar er senteret åpent for alle som er blitt medlemmer.

Kommentarer

26.01.2021 14:48

Trine Semshaug Kuven

Så gøy!🤩 Gleder meg til å sjekke det ut! Gratulerer og lykke til! 👍😃

25.01.2021 15:22

Monno

Gratulerer🎉Og for ein dato💥Kommer til huske den evner 😂

25.01.2021 16:35

Cato

Me jobba hardt for å få lagt åpninga til bursdagen din😉