7. feb, 2018

#YOUEXPLORE konferansen i Bergen, utrolig gøy og litt skummelt.

YOUEXPLORE er Europas største forskningskonferanse for barn og unge. Over 4000 ungdommer fekk den 07.02.2018 mulighet til å bli motivert av noen av Norges beste idrettsutøvere i Grieghallen i Bergen. De fikk lære om plast i havet og fornybare løsninger. Presentert av internasjonale superstjerner og forskere.


Selv fikk jeg holde motivasjonsforedraget - meningen med livet, og snakke om utfordringer, utholdenhet, drømmer og hvorfor det er så viktig å finne ut av sine preferanser, sine mål og hvilken veier man ønsker å gå. Utruleg kjekt og litt skummelt å holde foredrag foran 4000 elevar i ungdomskolealder, men ungdommen sitt engasjement og Daleoen Experience sitt proffe Crew, gjorde det hele til en flott og fin opplevelse 😊 Å bli litt starstruck av å bli kjent med Olaf Tufte, olympisk mester i roing, hører med. For ein mann!

Målet for YouExplore i år var å samle energiske, nysgjerrige og miljøinteresserte ungdommer fra hele verden til en stor oppgave: Å forske på, og bekjempe, det enorme problemet med plast og annet søppel som flyter rundt i verdenshavene.

Konferansen er eit resultat av arbeidet til organisasjonen DaleOen Experince (DOE) , som arbeider på tvers av landegrenser med å engasjere ungdom i naturopplevelser, fornybar energi og romfart/teknologi. Det blir spennende å følge fri på vegen videre i arbeidet med og for ungdom.

Foto: Sunne Solberg, DaleOen Experince, Cato Risløw