28. jun, 2017

Jeg sliter med tekniske feil....Cato sliter seg fra camp til camp...

Base 1, tenker vi må ta frem igjen kartet fra sist innlegg, slik at vi henger med alle sammen. Tenkte å briljere med antall meter over havet denne campen ligger, men jeg ser jo her at det er ikke meter de opererer med på denne oversikten. Cato valgte sikkert bildet for å gjøre det ekstra vanskelig for meg. Iallefall ligger denne Camp 1 ved “foten av fjellet”. Om dette er riktig fot, det er jeg usikker på, men proffene sier ofte “ foten av fjellet”. Kanskje foten er lenger nede, men der er iallefall til venstre på bildet fjellfolkene oppholder seg nå- tror og håper jeg. Sist de meldte inn over satelitten så skulle de gå til Base 1. Mine faste følgere (nå ler jeg høyt inni meg) vet allerede det, men jeg vil ta høyde for eventuelle nye følgere.  

 

Fant noe juicy på Hvitserk sine sider. Når jeg leste det så tenkte jeg at dette er bare helt fantastisk for Cato å oppleve. Jeg leste og så for meg hvordan Cato elsker livet der oppe i fjellheimen:

“På Denali er det vanlig å legge igjen depoter oppover fjellet med mat, fuel og annet utstyr, så det utgjør mange av dagsetappene. Fra camp 1 stiger det jevnt og trutt, med noen skikkelige motbakker innimellom. Men hele veien er det en fantastisk utsikt til fjellene rundt, til hengebreer, til kjente fjell som Mt. Foraker og Mt. Hunter. Denali har sine kjente punkter det også som Ski Hill, Kahiltna Pass, Windy Corner, Medical Camp og ikke minst den iøyenfallende Headwall, en 40-45 graders bratt bakke opp fra Medical Camp hvor vi går på faste tau og bruker jumar.”

Cato har reist med Hvitserk på tidligere turer (vet ikke hvilke, men han har en flott sånn posebag med logoen deres på ;-)) Neida, jeg tror han reiste til Aconcagua med Hvitserk. Jeg regner med at det er noen (les: andre reisekompiser) som har tilleggsinformasjon om akkurat det jeg har antatt her nå. Jeg kan eventuelt rette opp i kommende innlegg.

Mange som spurte meg den gangen hva Hvitserk var, og jeg husker jeg svarte at det er mye det samme som Star Tour, bare at de reiser til kalde og farlige steder, mens vi andre reiser til varme og farlige steder.

 

Så var det dette med å rette opp. For de som kjenner meg, så er ikke skriveleifer og annet slurv helt min greie, men kombinert med litt dårlig tid og mye greier, så kan det forekomme en feil eller to. Jeg har sikkert prøvd å trykke på “rediger dette innlegget” sånn cirka 37 ganger siden tirsdag morgen da jeg postet forrige innlegg, og denne stripete karen dukker opp hver gang…. helsiken altså. Det var et par kjipe feil i forrige innlegg, men slik blir det altså når Cato skal spare penger. Han valgte “simple site.com” som leverandør av bloggeside. Navnet i seg selv innbyr jo ikke til å kjøpe seg en side; en simpel side liksom. Men jeg tar dette opp med kundesupport, og håper jeg kan redigere kommende innlegg. Til sponsorene:

#kvalitetskontroll#monterøygarden#Torsvikelektro#peakfitness#ESHbetongogentreprenør#malerfirmamonsen#øygardenelektriske#martonoutdoor#øygardsmila#draumenomsevensummits#liveterbestute#utno#øygarden#hordaland#vestlandet#nrkhordaland#vestnytt#finndinsydpol#entreprenorjosteinoen#seadive#daleoenexperience#øygardenkommune#nordlyssport#Blackdiamond#Falcke#Stenehjemphoto#Kjellemann

så kan jeg jo bare si: han la ikke penger i programvare og bloggsider. Sant skal likevel sies, jeg blir bedre på det tekniske dag for dag (mulig det er meg og ikke de). Prøv å se bort fra at det ligger to faner øverst på siden som heter “standard side”. De er antakelig de to gangene jeg prøvde meg frem første gang jeg skulle legge noe ut, og det ikke gikk helt som det skulle. Jeg tør ikke å prøve å få de bort, i tilfelle hele siden kollapser. Og de som trodde jeg var god på data etter noen års karriere i et innovativt data- trodde feil.

Men ikke fortvil, jeg har funnet min nisje nå- det er blogging, opp til flere ganger i uken …. Nå er det bare å vente på neste gang vi hører fra gjengen i høyden. Inntil videre trenger jeg mer informasjon fra ekspertene i høyden.  

Dette er kanskje et bilde fra Camp 1, eller ikke. Flotte telt iallefall (sikkert dyre), flott utsikt og man kan se de har gjort seg klare med sånn mur av snø rundt teltet, Det er for at ikke teltet skal blåse bort med deg inni, om været skulle bli litt sint. Jeg håper Cato har tatt seg bryet med å bygge en høy mur.  

 

Siste nytt har kommet på satelitt onsdag aften:

 

Base camp til camp 1 i natt, snoe i lufta og mer/mindre taake, ok sikt. Alle i fin form. Venter naa paa vaer meldinga kl 20. Glade for aa vaere igang

Vaert oppe i camp 2 med 1/2 av mat og utstyr. Ligger gravd ned til vi kommer opp, slapper av og fyller pa med energi resten av dagen. Totalt 410 kg var m inn

Her går det unna, jeg krysser både fingre og tær for at Cato er mett og varm nok. Vi sender våre lykkeønsker til han og hele gjengen hans.