12. mar, 2017

Test av ekspedisjonsutstyr kombinert med familietur i snøhule=Gøy!

Ein snøhuletur har vore i emning ei stund, 6 år gamle Tindra fekk ikkje vere med i fjor da det var 21- på Vikafjellet, og var klar på at no var det hennes tur! Med ein familie bestående av to voksne og 3 barn, måtte lørdagen brukes til bygging. 6 timer med graving måtte til. Naboene på Oppheim var og invitert, og til slutt var det gravd ut tre snøhuler til 13 store og små. Det var en kveld med mye kos, og ei varm og koselig natt. Snøen lava ned ute, og inne var det varmt og godt i soveposene. Alle sov godt den natta, og Tindra var strålende fornøyd med sin første overnatting i snøhule:)

Sjølv fekk eg testa ut nye soveposer til Denalituren, og kjem til å gå for to stykker. Den eine inni den andre. Eit tynt bergansunderlag, og eit oppblåsbart underlag med dunisolasjon inni. Bergans dundressen vart testa ut, den blir med på tur! Altfor varm for 3- grader, men Denali kan by på 40- om natta og det er målt ned til 59.7- på fjellet.

Prøving av ekspedisjonstelt, måtte eg utsette, av den banale grunn at eg gløymte snøplugger, kjempelærepenge! Perfeksjon og høve til suksess ligg i detaljene.

Super tur, med blie unger og herlege naboer på Oppheim 😊